|
|
|
|
pótolni tudja a fehérjét. Hüvelyesek közül a lencse tartalmazza a legtöbb fehérjét, amire szükségünk is van, többek között az izomerő fejlesztéséhez.
A lencséből sokan készítenek levest, főzeléket, de salátaként is remekül megállja a helyét. Most egy ilyen recept következik.
Paprikás lencsesaláta hozzávalói:
20 dkg lencse,
egy kis üveg csemegeubor |
2024-04-16 19:07:23 |
|
|
|
|
irigységként, Kovács Erzsit féltékenységként, P.né Török Erzsébetet hazugságként, s már ezeknek nemi kivégző kíséreteik vannak, mint egykori lengyel egyház és Magyarország legyőzőinek vége. Fekete levest közvetítenek az ördögök, amik azt játsszák mindig, hogy meghalnak, rájuk oltják a villanyt, amik ránk oltották kb. 2001-ben a háztartási boltban. És ezek a kommunisták? Staller Il |
2024-04-08 19:02:42 |
|
|
|
|
|
hozzájuthatunk.
A fehér ribizli valamivel édesebb, mint piros társa, tápanyagtartalma és élettani hatása azonban megegyezik a piroséval.
A ribizliből készíthetünk levest, mártást, lekvárt, dzsemet, gyümölcskocsonyát, szörpöt, kompótot, csak kicsit több cukor kell hozzá, mint más gyümölcsökhöz. Akit zavar a gyümölcs magja, átpasszírozva szabaduljon meg tőle. |
2024-03-01 21:08:14 |
|
|
|
|
szegfűszeggel. Alaposan törd át, majd szűrd le. Mézzel ízesítve kortyonként fogyaszd el.
Magját a szezámmaghoz hasonlóan használhatod. Péksüteményre sütheted, desszertekbe keverheted, levest, salátát készíthetsz belőle.
Intelmek a ligetszépe alkalmazásával kapcsolatban!
A ligetszépe gyógyászati alkalmazásáról kérdezze meg orvosát, a pontos diagnózis fe |
2024-02-27 21:51:12 |
|
|
|
|
|
Sokat dolgoztunk. Abban az időben az asszonyok főztek mindig nap. Mondjuk, hús csak kétszer volt egy héten, csütörtökön és vasárnap. Az emberem is megette bizony a derelyét, meg a rántott levest is. Nem nagyon volt válogatos. A gyerekek viszont azért nem mindig ettek meg mindent, de akkor kaptak egy karaj zsíros kenyeret és akkor csend volt. Tudja aranyos, sose erőltettem őket oly |
2024-02-16 07:29:00 |
|
|
|
|
kis lángon megpároljuk a hagymákat.
3,Öntsük fel zöldséglevessel, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet.
4,Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, és sóval, fehér borssal, citromlével ízesítsük.
5,A pirítóst sütőben készítsük: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirít |
2024-02-09 18:11:45 |
|
|
|
|
sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és még 5 percig főzzük.
4,Tálalás előtt elkeverjük a tejszínnel. Ekkor már nem szabad forralni! Minden tányér aljára kis darab vajat teszünk, rámerjük a levest, és egy csipet finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük. Különösen finom, ha a vajat elkeverjük egy kis csípős pirospaprikával, őrölt mustárral, tormával, sóval és borssal, mielőtt a leve |
2024-02-09 18:03:08 |
|
|
|
|
a gyerekek megettek. Ezzel a levessel kellett beérniük egy álló hétig, amíg az anyjuk újból kenyeret dagasztott a gazdag szomszédnál, megjött kovászos ujjaival, és újból megfőzte nekik a levest.
A gazdag asszony gyerekei a töméntelen ennivalótól, zsíros falattól meg a pompásan megkelt kenyértől sem híztak meg, olyanok voltak, mint a szárított hal, a szegény asszony gyer |
2024-02-04 21:45:29 |
|
|
|
|
burgonya, kelkáposzta, savanyított káposzta - Szabolcs megyében és környékén, a bablevesbe is savanyított káposztát tettek tészta helyet, mert olcsóbb volt, és mégis tartalmassá tette a levest. - Sőt, gyakran a savanyított káposzta helyettesítette az ételhez járó savanyúságot (salátát) is, anélkül, hogy tudatában lettek volna, a vastagbél normális működését segíthetik |
2024-02-03 22:14:08 |
|
|
|
|
póréhagymasaláta-recepttel
A póréhagyma a hagymacsalád szerves részét képezi. Ezt a zöldséget sokan kedvelik, hiszen nagyon változatosan elkészíthető. Én gyakran főzök póréhagymából levest, de salátához is hozzáadom. Nagyon különleges, finom íze lesz az ételeknek ettől a hagymától, nem mellesleg rendkívül egészséges is, mutatjuk is, hogy miért.
A póréhagyma a |
2024-01-26 20:58:43 |
|
|
|
|
továbbiakban rendszeresen használjuk, nem kell többé félnünk a vesehomoktól.
A zeller minden részét hasznosíthatjuk, szárát salátának, levelét összevágva ízesítőnek, gumójából krémlevest, vagy párolt és rántott zellert, salátát készíthetünk.
A magyar konyhában leginkább a húslevesben találjuk meg a zeller zöldjét és gumóját. Az már nagyon jó, ha nemcsak a le |
2024-01-18 22:41:39 |
|
|
|
|
hogy teát főzz belőle: inkább dobd fel vele a nyári salátádat. Elsőre egy maroknyi bőven elég belőle, mert nagy mértékben már hashajtó hatású lehet. Saláta mellett a föld feletti részekből levest vagy főzeléket is készíthetsz, bár így az értékes C-vitamin-tartalom egy része elvész. Ha tartósítanád az otthon szedett növényt, akkor ugyanúgy, mint bármilyen más esetben, szárítsd meg |
2024-01-17 21:06:40 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Nincs Cím, Kovács Erzsit, Török Erzsébetet, Staller Il, tizenkét hónap, tyúkhúr sokkal, lencse tartalmazza, legtöbb fehérjét, izomerő fejlesztéséhez, lencséből sokan, ilyen recept, háztartási boltban, fehér ribizli, ribizliből készíthetünk, gyümölcs magja, szezámmaghoz hasonlóan, ligetszépe alkalmazásával, ligetszépe gyógyászati, pontos diagnózis, asszonyok főztek, rántott levest, gyerekek viszont, karaj zsíros, felkockázott burgonyát, burgonya megpuhult, pirítóst sütőben, |
|
|
|